Érvek az ásványvíz-ivók számára, amiért érdemes víztisztító berendezésre váltani

Kategória: Megoldások | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Már egy kisiskolás is tudja, hogy az emberi szervezet testtömegének 60%-a (gyermekek esetében 75%-a) víz. Az egészséggel foglalkozó szakemberek folyamatosan hangsúlyozzák, hogy a megfelelő mennyiségű víz (nem folyadék, víz!) elfogyasztása feltétele a betegségek megelőzésének, a testünk optimális működéséhez kb. napi 2-3 liter víz szükséges. Ez nem pótolható teával, kávéval, szénsavas-cukros üdítőkkel.

Sajnos azonban a vízfogyasztás problémás dolog napjainkban, hiszen sokan vannak akik nem szeretik a csapvíz ízét. Nem is vagyunk benne biztosak, hogy valóban jót teszünk a szervezetünkkel a csapvíz fogyasztásával.

 

Melyek a leggyakoribb érvek?

Egyre többet hallhatunk arról, hogy a csapvíz előállításához alkalmazott tisztító- és fertőtlenítő szerek maradványai a vízzel a szervezetünkbe jutnak és ott felhalmozódva komoly problémákat okozhatnak.

Bár sosem nyert bizonyítást, mégis növekszik a hangereje azoknak a csoportoknak is, amelyek tagjai állítják: a csapvízben számos olyan – a szennyvízzel a természetes vizekbe kerülő, majd a tisztítás során nem eltávolítható – szennyeződés van, amely szintén befolyásolja a szervezetünk működését. Ilyenek a különféle gyógyszerek, hormonkészítmények, növénykezelő-szerek, kártevőirtó és egyéb mérgek stb..

A városok vízvezetékei elöregedőfélben vannak, és a csövekből is jelentős szennyeződés kerül a csapvízbe. Ezek a szennyeződések gyakran nem az egészségünkre vannak kedvezőtlen hatással, hanem a víz élvezeti értékét rontják. Nem tartozik ebbe a csoportba az a sok felé még mindig jellemző paraméter, hogy a vízvezetékcsövek ólomból vannak és így valós esély van rá, hogy mérgező vegyületek kerülhessenek az ivóvízbe.

1. érv: A szűrt víz egészséges, tápláló. A háztartási vízszűrővel készülő víz biztonságos, nem mérgez semmivel. Az íze kiváló, gyakori tapasztalat, hogy a készülék beszerzése után a háztartásban növekszik a fejenként megivott víz mennyisége. A vízivás nem elkerülhetetlen kényszer, hanem élvezetes és elégedettséggel eltöltő élményforrás lesz. A szervezet is érzi, hogy jót teszünk a tiszta és harmonikus víz elfogyasztásával, és ez hamarosan a külsőnkön is meglátszik majd.

 

Érvek az ásványvíz-ivók számára, amiért érdemes víztisztító berendezésre váltani

A friss tiszta víz elengedhetetlen feltétele az egészséges hosszú életnek 

 

Azok, akik szeretnék elkerülni a csapvíz ivását, gyakran igyekeznek alternatív megoldásokat találni. Az első ötlet általában a palackozott ásványvíz beszerzése szokott lenni. Miután kiválasztottuk a kedvencünket a kínálatból, elégedetten dőlünk hátra és úgy gondoljuk, hogy megoldottuk a vízzel kapcsolatos problémákat.Miért nem biztos, hogy jó megoldás az ásványvíz fogyasztása csapvíz helyett?

Az ásványvizek a csapvíznél magasabb ásványianyag-tartalommal bírnak, ami a legújabb kutatások szerint nem biztos hogy egészséges. A tudósok szerint az ásványvíz-fogyasztást érdemes mind időben, mind mennyiségben korlátozni, mert előfordulhat, hogy a túlzott ásványianyag-bevitel problémákat okozhat a szervezetünkben (érelmeszesedés, ízületi problémák stb.).

Az ásványvizet haza kell cipelni. Akinek ez rendszeres program, annak nem kell bemutatni mennyi macerával jár ez, még akkor is, ha autóval járunk és egyszerre nagy mennyiséget „tankolunk fel”. Nem beszélve arról, hogy az ásványvizes palackokkal rengeteg szemetet termelünk, amely sajnos nem mindig landol a szelektív kukában.

Az ásványvizeket szinte 100%-ban műanyag palackokban árulják. Nem igazán követhető nyomon, hogy mennyi időt tölt a víz a palackban és milyen körülmények között, hányszor melegszik fel, hűl le, mennyit tűzi a nap stb. szállítás és tárolás közben. A PET palackokból olyan anyagok oldódhatnak a vízbe, amelyek az élvezeti értékét is rontják (sokak szerint műanyag-ízű lesz a víz), de az egészségre is káros lehet.

Az ásványvizek esetében minden esetben meg kell fizetnünk a kitermelés, csomagolás, szállítás és raktározás költségeit a termék értékén felül. Vagyis az ásványvíz drága, még akkor is ha az alacsonyabb árfekvésű termékeket választjuk (amit egyébként nem javasolunk).

2. érv: Az otthoni vízhálózatra felszerelt vízszűrő berendezés korlátlan mennyiségben állítja elő a kiváló minőségű és egészséges vizet. Természetesen ehhez – attól függően, hogy milyen típusú és milyen technológiával dolgozó készülékről van szó – különféle alkatrészeket (pl. szűrőket) cserélni kell benne, de ezek súlyban és terjedelemben nyomába se érnek egy karton ásványvíznek. Viszonyításképpen: egy 4 tagú család egy éves ásványvízigénye 1,5 tonna súlynak felel meg (ha csak 1 liter fogyasztást számítunk egy személyre), amit haza kell cipelni.

 

Érvek az ásványvíz-ivók számára, amiért érdemes víztisztító berendezésre váltani

Ásványvíz cipelés nélkül, kényelmesen juthatsz a tiszta, friss, biztonságos ivó- és főzővízhez

  

És rögtön jöhet a …

3. érv: Az otthoni víztisztító készülék belépési költségei ugyan magasnak tűnhetnek, de a befektetés nagyon hamar megtérül, így a víz, amely innentől az egészségünket és komfortérzetünket szolgálja, már középtávon is sokkal olcsóbb mint az ásványvíz fogyasztása. Egy átlagos víztisztító 2-5 forintért állít elő egy liter kiváló minőségű és finom ivóvizet, ezt egyik ásványvíz ára sem tudja alulmúlni. Szintén 4 tagú családot alapul véve, a víztisztító alkalmazása évente kb. 55 ezer forint megtakarítást jelent, ha egy 50 Ft/l árú ásványvizet és az Aquaphor Modern asztali víztisztító költségeit besszük figyelembe.

 

Érvek az ásványvíz-ivók számára, amiért érdemes víztisztító berendezésre váltani

Évente több tízezer forintot költünk ásványvízre. Ennek nagy részét megspórolhatod, ha víztisztítót használsz

 

A víztisztítók piacán napjainkban már nagyon széles a választék. A készülékek az utóbbi időben óriási innováción mentek keresztül, így az egyéni igényeknek és céloknak megfelelően könnyedén találhatunk testre szabott típusokat. Kérdéseivel bátran forduljon szakembereinkhez!

+1 érv: A modern társadalmak rendkívül sok szemetet termelnek, ami elsősorban a meggondolatlanul alkalmazott és rosszul kezelt műanyag alapú csomagolásoknak köszönhető. Egyre több törekvés születik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet elkerülni a műanyag csomagolások alkalmazását és büszkén mondhatjuk, hogy az otthoni víztisztítók forgalmazásával mi is beálltunk ebbe a sorba.

 

Érvek az ásványvíz-ivók számára, amiért érdemes víztisztító berendezésre váltani

Már alig van érintetlen tiszta vidék a földön. Tegyél érte, hogy megállítsuk temészet féktelen szennyezését. 

 

Aki rendszeresen ásványvizet fogyaszt (akár két fős, akár gyerekekkel együtt 3-4-5 fős vagy még nagyobb háztartásban), annak nem kell elmagyarázni, hogy milyen nagy gondot jelent a keletkezett PET-palack hulladék kezelése. Persze vásárolhatunk lapítógépet, ügyelhetünk a szelektív gyűjtésre, de az ilyen arányú hulladéktermelés mindenképpen megterheli a környezetet, főleg ha ahhoz viszonyítunk, hogy létezik olyan megoldás, hogy ez a hulladék ne jöjjön létre.

A háztartási víztisztító készülékből egyenesen a poharunkba adagolható a víz, így nincs gondunk a csomagolásra. A keletkező hulladék mindössze a cserélendő alkatrészeket fedi, amelyek legtöbbször biológiailag lebomló anyagok. Ezek a helyes kezelés mellett nem jelentenek különösebb terhelést a természet számára.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel, barátaival.Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : víztisztító, érvek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Sebők Atilla

Sebők Atilla vagyok, 2007 óta segítek ügyfeleimnek abban, hogy egészségesebb, kényelmesebb életet éljenek a megfelelő vízkezelő rendszerek használatával. Azon dolgozom, hogy egyre többen fedezzék fel a víz fontosságát és az egészségre gyakorolt erőteljes hatását. Olyan módszekről és eszközökről írok, amelyek szolgálatunkba állítják a víz természetes erejét.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

3+1 ÉRV AZ ÁSVÁNYVÍZ-IVÓK SZÁMÁRA, AMIÉRT ÉRDEMES VÍZTISZTÍTÓ BERENDEZÉSRE VÁLTANI

HOGYAN VÁLASSZON VÍZTISZTÍTÓT?

vizetiszom.hu - A háztartási vízszűrés szakértőjeÉrtesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.