Mindennapi tippek a környezettudatosságért!

Kategória: Fenntarthatóság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

 

 

650 zsáknyi szemetet szedtek ki a Dunából 2018 szeptemberében, előtte a Marost, a Tiszát is meg kellett tisztítani a műanyag palackoktól. Az óceánok felszínén úszó műanyagszigetek pedig fajok életben maradását veszélyeztetik. A probléma valós a te lakóhelyeden is, és mára naponta szembesülünk vele: tenni kell valamit! Tétlenül nézed?

 

Mindennapi tippek a környezettudatosságért!

Mit tehetünk azért, hogy ne lepje el a műanyag hulladék környezetünket ? 

 

Most a cselekvőket keressük!

Azokat, akik a problémák helyett a megoldásokra törekszenek. Azokat, akikkel együtt, minden nap tudatosan tehetünk azért, hogy felszámoljuk a környezetszennyezést. Nem a világ másik pontjain, hanem éppen ott, ahol élünk.

Egyetlen háztartásban évente akár több száz zsáknyi műanyag is felhalmozódhat. A szelektív gyűjtés mindenképpen előremutató, de nem elég. Miért pusztán a tünetek elfedésével foglalkoznánk, ahelyett, hogy a probléma gyökerét kezelnénk?

 

Vásároljunk kevesebb műanyagot!

Tudatosan, és fokozatosan vissza lehet szorítani a háztartások műanyagfogyasztását. Mindössze arra van szükség, hogy amikor vásárolsz, emlékezz rá: a műanyag helyett más csomagolást is választhatsz. Beszéld meg a család többi tagjával is, hogy miért fontos ez, és motiváld őket abban, hogy sikerüljön nekik is.

 

Mindennapi tippek a környezettudatosságért!

Ha így folytatjuk, 2050-re több műanyag szemét lesz az óceánokban, mint élőlény.  

 

Vannak más lehetőségek!

Amikor ránézel egy üveg műanyag palackos italra, tudnod kell, hogy ez csak egyetlen lehetősége annak, hogy így ihass. Ma már nagyon modern és menő üveg, vagy tartósabb műanyag palackok is kaphatóak, amiket többször újra lehet tölteni útközben vagy a saját otthonodban, indulás előtt. Így nem kell minden egyes alkalommal újat venni. Pénzt takarítasz meg, és kevesebb hulladék termelődik.

 

Otthon is lehet finom és tiszta vized, amit öröm magaddal vinni!

A vizetiszom.hu egyik küldetése, hogy segítsen a döntésben azoknak, akik tenni szeretnének a környezetszennyezés ellen, és tudatosan kiállnak magukért, a családjukért. Ők azok, akik bátran vállalják a véleményüket, és nem dőlnek be a hangzatos, túlfogyasztást segítő marketingfogásoknak. Okosan kezelik a pénzüket, és szeretik, ha gyorsan, kényelmesen juthatnak tiszta és finom vízhez, amikor megnyitják a csapot otthon, vagy amikor a magukkal vitt vízből kortyolnak.

Ha te is cselekvő vagy inkább, mint tétlen, akkor mindenképpen olvass utána annak, hogy milyen víztisztító készülékek közül választhatsz. Nem kell aggódnod amiatt, hogy ezek drága és bonyolult berendezések, hogy nem tudod megfizetni, vagy használni majd. Mi ugyanis ennek vagyunk a szakértői.

 

Kattints ide, tudj meg többet, cselekedj most!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : környezetszennyezés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Sebők Attila

Sebők Atilla vagyok, 2007 óta segítek ügyfeleimnek abban, hogy egészségesebb, kényelmesebb életet éljenek a megfelelő vízkezelő rendszerek használatával. Azon dolgozom, hogy egyre többen fedezzék fel a víz fontosságát és az egészségre gyakorolt erőteljes hatását. Olyan módszekről és eszközökről írok, amelyek szolgálatunkba állítják a víz természetes erejét.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

3+1 ÉRV AZ ÁSVÁNYVÍZ-IVÓK SZÁMÁRA, AMIÉRT ÉRDEMES VÍZTISZTÍTÓ BERENDEZÉSRE VÁLTANI

HOGYAN VÁLASSZON VÍZTISZTÍTÓT?

vizetiszom.hu - A háztartási vízszűrés szakértőjeÉrtesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.