Teszteld le: ásványvíz vagy víztisztító?

Kategória: Fenntarthatóság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Az örök kérdés: megéri-e beruházni egy víztisztítóra, vagy sokkal egyszerűbb ásványvizet vásárolni? Érvek és ellenérvek, egyetlen cikkben, következtetés nélkül. Hozd meg azt a döntést, ami a neked legmegfelelőbb!

 

Teszteld le: ásványvíz vagy víztisztító?

Ötféle szempont alapján hasonlítjuk össze a víztisztító berendezéseket és az ásványvizet, hogy átfogó képet kaphassunk arról, melyik a legjobb döntés.

 

1, Egyszerűség

Ásványvíz: Az áruházak, és boltok polcairól gyorsan, és könnyen leemelhető, szinte mindig van készleten. Könnyen beszerezhető.

Víztisztító: Előzetes információgyűjtést igényel, a kiválasztás után, pedig be kell szereltetni. Ezután, viszont ki sem kell mozdulnunk a lakásból ahhoz, hogy ásványvíz minőségű vizet kortyoljunk.

 

Teszteld le: ásványvíz vagy víztisztító?

 

2, Ár

Ásványvíz: Másfél literes műanyag palackokkal, 30-50, vagy akár az exkluzívabb kategóriában több száz, esetleg több ezer forintos értékben is beszerezhető. Rendszeres költség terheli a családi kasszát.

Víztisztító: Egyszeri vásárlási, beszerelési-, később alacsony karbantartási költsége van. Egyszeri nagyobb kiadás, később alacsony fenntartási költségek..

 

3, Környezettudatosság

Ásványvíz: Ma már kaphatóak olyan palackok, amelyek nem műanyagból készülnek, így kevésbé, vagy egyáltalán nem károsítják a környezetet.

Víztisztító: Mivel nem képződik üres műanyag flakon, ezért támogatja a környezetvédelmet.

 

4, Kényelem

Ásványvíz: Könnyen beszerezhető, viszont utazni kell érte, vagy kiszállítással megrendelni. A zsugorban vásárolt palackokat pedig nehéz hazacipelni. Cserébe viszont többféle ízből, minőségből választhatunk.

Víztisztító: Nem kell cipekedni, egyszerűen a csap megnyitása után megtölthetjük a poharunkat. Akkor iszunk tiszta és egészséges vizet, amikor csak szeretnénk. Hordozni viszont előre megvásárolt palackban tudjuk. Érdemes környezetkímélő kulacsokat választani.

 

5, Minőség

Ásványvíz: Az olcsóbb termékek nem biztos, hogy minden esetben a megfelelő minőséget jelentik, viszont a drágább, exkluzívabb ásványvizek már kimagasló minőségben állhatnak a rendelkezésünkre.

Víztisztító: Az általunk választott minőségben készíti el nekünk a vizet, az a készülék, amit erre a célra vásároltunk. Választhatunk az egyszerűbb, és a felsőkategóriás víztisztítók közül, extrákkal.

A vizetiszom.hu oldalon egyszerűen kiválaszthatja bárki, melyik készülék lenne a neki legmegfelelőbb.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : környezettudatosság, víztisztítók előnyei, érvek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Sebők Attila

Sebők Atilla vagyok, 2007 óta segítek ügyfeleimnek abban, hogy egészségesebb, kényelmesebb életet éljenek a megfelelő vízkezelő rendszerek használatával. Azon dolgozom, hogy egyre többen fedezzék fel a víz fontosságát és az egészségre gyakorolt erőteljes hatását. Olyan módszekről és eszközökről írok, amelyek szolgálatunkba állítják a víz természetes erejét.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

3+1 ÉRV AZ ÁSVÁNYVÍZ-IVÓK SZÁMÁRA, AMIÉRT ÉRDEMES VÍZTISZTÍTÓ BERENDEZÉSRE VÁLTANI

HOGYAN VÁLASSZON VÍZTISZTÍTÓT?

vizetiszom.hu - A háztartási vízszűrés szakértőjeÉrtesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.